vrijdag 8 mei 2009

Wat is Geronimo's Affligem Run?



Op maandag 1 juni 2009 organiseert de Affligemse oldtimerclub Geronimo (afdeling van vzw VVK) zijn 7e Affligem Run.

Die dag zijn in en om Affligem tientallen oude militaire voertuigen te zien. Een eerste keer zijn ze die dag te zien aan de abdij van Affligem, waar ze in de ochtend verzamelen en vertrekken voor een individuele rondrit door de streek. Tegen de middag zijn ze opnieuw te zien in de Waverstraat te Moorsel. Vandaar vertrekken ze in de namiddag opnieuw voor een rit, deze keer in één lang konvooi van bijna 2 kilometer lang, doorheen Affligem. Aan het einde van de namiddag komt het konvooi opnieuw aan bij de abdij, waar een re-enactment (een na-spelen van een gevecht uit WO2 zal opgevoerd worden.
Aan het start- en eindpunt is de hele dag een heus Duits soldatenkamp uit WO2 te bekijken, alsook dril-oefeningen van de reenactors van de vzw Frontleven 40-45.

Met de organisatie van hun Affligem Run wil Geronimo fondsen inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met hun hobby, het restaureren van oude militaire voertuigen.

Voor het volledige programma van de 7e Affligem Run, zowel voor deelnemers als voor geïnteresseerde bezoekers kan je hieronder terugvinden.