vrijdag 23 september 2011

Geronimo in Verdun & Argonnestreek


Afgelopen zomer trok Geronimo de grens met Frankrijk over. Deze keer bezochten we een frontstreek uit de 1e wereldoorlog, meerbepaald die van de slag om Verdun. Ondanks het feit dat WO1 nu stilaan een eeuw geleden uitgevochten werd, is in deze vrij dun bevolkte en nog behoorlijk beboste streek heel veel terug te vinden uit deze periode. Zowel de Franse als de Duitse en Amerikaanse linies van toen zijn op verschillende plaatsen een bezoek waard. De streek is bezaaid met kerkhoven, monumenten en gedenkstenen, vrijwel allemaal bijzonder goed onderhouden.
In de bossen in de Argonne hoef je niet eens lang rond te rijden of te wandelen om zoals wij quasi per ongeluk uit te komen op oude loopgrachten of in de rotsige bodem uitgehakte schuilholen van de militairen die er jaren doorbrachten.
Deze streek is trouwens een aanrader voor iedereen die graag rustig en niet te ver van huis een weekendje met een paar oude auto's doorbrengt. Zalige baantjes in goede staat en vrijwel geen verkeer. Zelfs de boswegen zijn goed berijdbaar!
Foto's van een bijzonder geslaagde trip kan je Hier bekijken.